Roche is een rustige woonwijk met luxe woningen, nauwelijks hotels, brede geasfalteerde straten en weinig hoogteverschil. Het omringende natuurschoon is onbebouwd en zeer mooi. Vanuit Roche zijn (ook voor de niet-geoefende fietser) mooie tochten te maken. Via Novo Santi Petri is een lang fietspad aangelegd naar Chiclana de la Frontera. 

De woning ligt aan een doodlopende straat, de foto's op de site geven een eerlijk beeld van de werkelijkheid. Fraai ingericht met authentieke, originele antieke elementen en grote schilderijen. De keuken is zeer compleet uitgerust, er is ook een grote bbq. Tevens: wasmachine, droger, strijkplank, grote vriezer, goed functionerende wifi enz. De auto kan achter het hek in de schaduw worden geparkeerd onder een luifel. De tuin is volledig omsloten. Elke slaapkamer heeft airco.

Vrij uitzicht over het bos (loslopende paarden), 's nachts de geluiden van de uil, strand op 20 min. lopen door het bos of enkele minuten met de fiets. Heerlijk om 's avonds nog even anar de ondergaande zon te gaan kijken. Keuze uit talloze kleine baaien, elk even mooi. Dit is de costa van de Spanjaarden zelf. De -in de huur inbegrepen- fietsen zijn van een matige kwaliteit (roest). Beter: fietsen huren voor 11 euro per dag en deze laten bezorgen door Conil Bikes (info@conilrent.de) bij Juan Rodriguez (spreekt ook Duits). Voor boodschappen is een auto nodig (10 min).

Beheerder Andrew heeft veel moeite gedaan om alle strandtenten, restaurants en andere tips te verzamelen en van commentaar te voorzien. Erg handig! Tip om rekening mee te houden in verband met koffie 's morgens op het (rustige!) strand: de meeste strandtenten gaan pas om 11 uur open. Andrew van Dos Extremos spreekt uitstekend Engels en bleek zeer betrouwbaar in het nakomen van afspraken.

Hof van Twente 20/06/2015